Öppen Kyrka – en kyrka för alla – söker en kommunikatör

Öppen Kyrka - en kyrka för alla - söker en kommunikatör

Vi behöver en kommunikatör!

Vi är en nomineringsgrupp inom Svenska kyrkan som finns representerad runt om i landet i Församlingsråd, Kyrkoråd samt Kyrkofullmäktige. Till det är vi representerade vid kyrkomötet som är Svenska kyrkans högst beslutande nivå.

För att nå ut till våra medlemmar, till presumtiva medlemmar och till omvärlden förstår vi att vi måste synas. Så enkelt är det, för om vi inte syns så finns vi inte. Ett känt faktum och vi har inte varit särskilt duktiga på att profilera oss. Vi har en hemsida, vi har ett Facebookkonto men vi behöver någon som är van att arbeta med all form av kommunikation som kan lotsa oss och se till att vi syns i debatten. Därför söker vi dig som delar våra värderingar, är väl insatt i Svenska kyrkans uppgifter och är van att hantera alla olika sätt att kommunicera på. Alla kanaler från e-brev, sms till insändare till pressen som omger oss.

Arbetsuppgifterna innefattar allt från arbete i form av planering intern och extern kommunikation till planering av kampanjer. Din anställning kommer vara över tid vilket innebär att Du också kommer arbeta med att praktiskt utforma vår valkampanj inför valet 2021.

Ett brett uppdrag, ett självständigt uppdrag med stora möjligheter att forma arbetet efter den person Du är! Om Du har ett eget företag inom kommunikationsbranschen och vill sälja tjänsten till oss är det också fullt möjligt!

Du kommer ha huvudansvaret för kontakten med både stifts- och lokalföreningar och vara ett stöd för dem. Du ansvarar för vår information på sociala medier liksom vår hemsida. Du inspirerar genom att uppdatera medlemmarna via månadsbrev om hur arbetet i vår nomineringsgrupp fortskrider. Du uppmuntrar och inspirerar våra medlemmar att delta i den kyrkliga debatten och Du sprider deras inlägg i de kanaler som står oss till buds.

Du är vår omvärldsspanare både inom och utom Svenska kyrkan. Denna omvärldsspaning kan resultera i en eller flera aktiviteter där vi som nomineringsgrupp bör närvara.

Allt detta kräver ett eget driv och ett engagemang för arbetsuppgiften. Strukturerad och kommunikativ är andra nyckelord för uppdraget. Du får ett uppdrag som är roligt, spännande med ett eget stort ansvar. I uppdraget kan Du komma att finna nya målgrupper, Du kan komma hitta nya vägar att gå, Du får använda din kreativa sida och Du inspirerar och möter människor i olika positioner och situationer.

Till ditt stöd har Du styrelsen för RiksÖka där ordföranden är din närmaste arbetsledare. Din arbetsplats kommer bestämmas utifrån var Du bor eftersom vi till stor del arbetar med digitala möten.

Tjänsten är en visstidsanställning på deltid med start under hösten 2019.

Vi söker dig som:
• Delar ÖPPEN KYRKAS värderingar och vision för framtiden
• Kunskap om Svenska kyrkans och kyrkans roll i samhället
• Gillar att arbeta självständigt och resultatinriktat, men skall också kunna ta direktiv
• Har ledaregenskaper och god samarbetsförmåga
• Stor förmåga att uttrycka sig i såväl tal som skrift
• God datorvana är en självklarhet

Meriterande

• Har erfarenhet av liknande arbete
• Har kunskaper och erfarenheter att arbeta med media, sociala medier och hemsida
• Utbildning inom ledarskap, kommunikation eller annan utbildning som bedöms vara likvärdig
• God kännedom om Svenska kyrkans organisation