Vi är

ÖPPEN KYRKA – en kyrka för alla

Vi är en nomineringsgrupp inom Svenska kyrkan. Vi startade våren 2001 som svar på en vilja bland Svenska kyrkans medlemmar att ha ett helt allmänpolitiskt obundet alternativ som fullt ut stödde kvinnor och mäns lika rätt till prästämbetet. Under åren har vi forstsatt kämpa för allas lika rätt och värde i Svenska kyrkan och 2008 infördes i programmet att ÖPPEN KYRKA – en kyrka för alla också stödjer samkönade pars rättighet att gifta sig i kyrkan. Inför valet 2013 vill vi också ta ett aktivt ställningstagande för de medlemmar i Svenska kyrkan som inte sliter ut bänkarna varje söndag, men som ändå bryr sig.

Alla som är medlemmar ska få vara med och bestämma vad som ska ske i kyrkan, allas åsikter och viljor är lika mycket värda!